Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

POC ontwerpt fietshelm van 190 gram

De Ventral Lite is het nieuwe paradepaardje van POC. De Zweedse fietshelmfabrikant heeft naar eigen zeggen de perfecte mix gevonden tussen gewicht, veiligheid en prestatie. Met zijn 190 gram (maat medium!) is hij gericht op renners die gewicht en ventilatie boven alles stellen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de veiligste helm er eentje is die je graag draagt”, zegt Oscar Huss, productmanager bij POC. “Met de Ventral Lite hebben we een helm gemaakt die de beste bescherming biedt en tevens voldoet aan de behoeften van renners die geen compromissen willen sluiten op het gebied van gewicht of ventilatie. De Ventral Lite biedt wielrenners de bescherming die ze verdienen, zonder te merken dat ze hem ophebben.”

De Ventral Lite weegt in de CE-gecertificeerde versie 180 gram in maat small, 190 in medium en 210 in large. Hij won onlangs de Design and Innovation Award, een erkenning met heel wat aanzien in een breed uitwaaierende markt. De prijs van 270 euro is pittig. Of het dat geld waard is, lees je binnenkort in onze review.

Supreme-regenjas

Naast de Ventral Lite brengt POC nog een lichtgewicht uit in een andere categorie. Het vederlichte Supreme-regenjasje bestaat uit drie lagen, is waterdicht en heeft een sublieme luchtdoorlatendheid. Ondanks zijn 85 gram pronkt hij met een waterkolom van 20.000 mm en een ademend vermogen van 50.000 g/m². De waterafstotende behandeling bevat geen fluorocarbon, een milieubewuste keuze.

“Door geavanceerde stoffen en technologie te combineren, hebben we de lichtste, meest ademende, waterdichte fietsjas gemaakt die mogelijk is. Net als bij de Ventral Lite zal je wellicht niet merken dat je hem draagt”, concludeert Huss. Je portemonnee wordt wel wat lichter. Het Supreme regenjack maakt je maar liefst 490 euro armer.

Meer informatie vind je hier.