Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PlugPlug Hageland vindt alternatief na afgelasting

Eigenlijk zou de ‘echte’ PlugPlug Hageland komend weekend plaatsvinden. Het coronavirus bleek echter een te grote horde. De organisatie heeft nu een geschikt alternatief gevonden: ze biedt de gravelroutes (65 en 108 kilometer) digitaal aan.

Via een speciale website kun je je vanaf nu inschrijven voor de PlugPlug Hageland Challenge. Deze rijd je in je eentje of in een groepje met maximaal vier personen. Je bepaalt zelf wanneer je de Challenge fietst. Voor 10 euro ontvang je namelijk de GPX-bestanden die je in je navigatie kunt laden, zodat je de gravelronde op elk gewenst moment kunt rijden. Voor datzelfde bedrag krijg je een waardebon van 6D (ter waarde van 10 euro).

Aan de start in Rotselaar heb je de keuze tussen twee omlopen: een van 65 en een van 108 kilometer. De routes zijn op maat van gravelfanaten, maar ook met mountainbike of crossfiets kom je aan je trekken. Er zitten geen uiterst technische afdalingen en wortelpaden in de parcoursen. Je krijgt daarentegen wel bochtige grind- en keiwegen voor de wielen. Die kunnen soms ferm stijgen en dalen. Parcoursbouwer Nick Schuermans is op zoek gegaan naar gravelwegen die ook in de herfst goed berijdbaar blijven.