Deel dit artikel:

Piste Rio de Janeiro op tijd klaar voor olympische baanrenners

Baanrenners maken hun eerste trainingsrondjes op olympisch hout.

Lange tijd was er veel te doen om de olympische baan in Rio de Janeiro: is hij wel of niet op tijd klaar? Het ziet er naar uit dat de Brazilianen flink hebben doorgewerkt, want ruim een maand voor het eerste baanonderdeel draaien pistiers al hun trainingsrondjes op het olympische hout.

Testevents werden eerder dit jaar telkens uitgesteld. In eerste instantie zou er halverwege maart een oefening zijn, maar de organisatie van de Olympische Spelen besloot al in januari om die op te schuiven naar eind april. Dan zou er meer tijd zijn om de baan aan te leggen. In de tussentijd werd een ander bedrijf ingeschakeld om de houten vloer, geïmporteerd uit Siberië, te plaatsen. Maar ook eind april was de piste niet gereed. In plaats daarvan zijn er nu enkele trainingsdagen ingelast.

Baanwielrennen staat op de Olympische Spelen van Rio voor de 27ste keer op het programma. In 1896 werden er voor het eerst medailles uitgedeeld aan pistiers. Het baanwielrennen vindt ditmaal plaats in de Rio Olympic Velodrome in de Barra cluster van 11 tot 15 augustus.