Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pirelli zet haar gamma mountainbikebanden verder op punt.

Pirelli zet de evolutie van het Scorpion-gamma verder met een lijn die helemaal gewijd is aan de enduro-bikes en elektrische mountainbikes. Drie jaar na de introductie van de crosscountry-banden, biedt Pirelli op die manier een heel erg compleet Scorpion-gamma mountainbikebanden voor zowat alle gebruik aan.

Verschillende loopvlakken

De Scorpion Enduro en Scorpion E-MTB lijnen omvatten momenteel drie verschillende loopvlakken: S (Soft Terrain), R (Rear Specific) en M (Mixed Terrain), om specifieke oplossingen te bieden voor verschillende types ondergrond. Het M-profiel, dat werd ontworpen voor een grotere veelzijdigheid, werd volledig vernieuwd en breidt zijn gebruiksmogelijkheden verder uit dankzij een nieuwe ontwerp van de noppen en een nieuw – agressiever en veelzijdiger profiel. De hogere, versterkte blokken zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de hoge mechanische belastingen, typisch voor een agressieve rijstijl.

De vernieuwde Scorpion Enduro M en Scorpion E-MTB M zijn ontworpen als echte allrounders, gericht op diegenen die hun mountainbike zowel voor lange bergritten als een sporadische wedstrijd gebruiken.

Nieuwe Smartgrip Gravity Compound


De veelzijdigheid van het M-design voor Scorpion Enduro en E-MTB wordt verder vergroot door de nieuwe SmartGRIP Gravity-compound, ontwikkeld op basis van Pirelli’s ervaring in zowel motorcross- als rallycompetities. In de nieuwe mix van materialen die door Pirelli R&D werd ontworpen, blijven de chemische grip, de gladheid en de scheurweerstand hoog en trouw aan de ontwerpprincipes van zijn zusje SmartGRIP. De nieuwe compound werd soepeler waardoor de band zich beter aan het terrein kan aanpassen, trillingen vermindert en de grip en het rijcomfort in extreme situaties verbeteren. De SmartGRIP Gravity, die zijn debuut maakt op het nieuwe M-design, is ook geüpdatet op het bestaande S-model van de Scorpion Enduro en E-MTB reeks.

Prowall-casing


De update voor Pirelli’s mountainbikegamma heeft ook gevolgen voor de reeks karkascombinaties op bestaande modellen en compounds. Vandaag is het Scorpion Enduro-gamma niet alleen beschikbaar in de HardWALL-versie, met hiel-tot- hielbescherming en rubberen versterkingsinzet, maar ook in de lichtere en meer berijdbare ProWALL, met zijwanden die met een nylonweefsel zijn versterkt. Op die manier werkt Pirelli aan een nog veelzijdiger en moderner gamma banden.

Meer info: www.pirellicycling.com

Gerelateerde artikels