Deel dit artikel:

Pinarello slaat Eurobike over

Italiaans topmerk mikt op direct contact met zijn klanten.

Elk jaar begin september is Friedrichshafen in Zuid-Duitsland de place to be voor de fietsindustrie. Dan vindt immers Eurobike plaats, ’s werelds grootste fietsbeurs. Maar ondanks de gestage jaarlijkse groei van de beurs, haken er de laatste jaren toch af en toe grote namen af.

Een paar jaar geleden was het Trek dat verstek liet gaan en koos voor een eigen dealer-event, en ook Specialized viel de voorbij jaren op als grote afwezige. Dit jaar voegt ook Pinarello zich bij het rijtje grote namen dat een andere koers kiest om zijn nieuwigheden wereldkundig te maken.

Het Italiaanse merk wil voortaan in directer contact blijven met zijn dealers en het plant daarom uitbreiding van twee reeds bestaande jaarlijkse events in thuisbasis Treviso, terwijl daarnaast een serie van kleinere regionale meetings zal worden opgezet.

In de komende Giro d’Italia worden de nieuwigheden voor 2017 alvast voorgesteld, in samenwerking met het door Pinarello gesponsorde Team Sky, en tijdens de La Pinarello granfondo in juli zijn er volgens een alweer 20-jarige traditie de Pinarello dealer-dagen.

De verdere plannen voor de nieuwe aanpak omvatten een vloot van testfietsen die de wereld rond zal reizen, te beginnen vanaf september.

In het persbericht bedankt Pinarello ten slotte nog de Eurobike-organisatie voor de belangrijke rol die de beurs heeft gespeeld in het promoten en zichtbaar maken van het merk.