Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pinarello goes e-Race met de Nytro

Met de Andromeda presenteerde Pinarello eerder dit jaar al een E-mountainbike. Met de Nytro blijven de Italiaanse schoenmakers iets dichter bij hun leest want aangedreven door een Fazua Evation aandrijfunit is de Nytro de eerste Pinarello e-racefiets.

Ook bij Pinarello droomden ze al een tijdje van een e-racefiets, al vond de Italiaanse fietsenbouwer lange tijd geen motor- en batterijfabrikant die een unit kon aanbieden die licht en modulair genoeg was. Daar kwam recent met de Fazua Evation unit verandering en al verschillende andere fietsenbouwers (Cube, bijvoorbeeld) pikten dit systeem op.

Met de 252 Wh battery pack er in weegt de Pinarello Nytro frameset slechts 4,7 kilo, de complete fiets zet 13 kilogram op de weegschaal. Maar het mooiste van al is dat je de batterij kunt uitnemen waarna je met een racefiets van 9 kilogram op weg gaat.

De borstelloze motor die rechtstreeks op de bracketas aandrijft biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Er zijn vijf modi beschikbaar: geen aandrijfassistentie, ‘Breeze’ (maximum 125 W ondersteuning), ‘River’ (maximum 250 W ondersteuning) en ‘Rocket’ waarbij het nominale piekvermogen van 400 Watt wordt geleverd. Alle vier de bovenstaande modi selecteer je net als de ‘wandelassistent’ met een knop op het stuur.

Om de veiligheid van de e-racefietser te garanderen is de Nytro enkel met schijfremmen beschikbaar en het frame is geschikt voor bandjes tot 28 mm breedte.

Hieronder nog wat bewegend beeld van de Pinarello Nytro.

Gerelateerde artikels