Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pinarello brengt Froomes Vuelta-fiets voor het grote publiek op de markt

Nu we midden in de wereldkampioenschappen wielrennen zitten, denken we niet meer aan de Vuelta. Toch gaan we even terug naar de Spaanse rittenkoers van een paar weken geleden. Pinarello brengt de speciale fiets die ze voor eindwinnaar Chris Froome maakte binnenkort op de markt.

De Vueltazege van Chris Froome is een memorabele. Hij is pas de derde renner die in één jaar zowel de Ronde van Spanje als de Tour de France op zijn naam brengt. Eerder lukte dat alleen de Fransen Jacques Anquetil (1963) en Bernard Hinault (1978), maar daar moeten we wel bij aantekenen dat de Vuelta toen nog voorafgaand aan de Tour werd verreden. Froome had na zijn huldiging in Parijs amper vier weken de tijd om de batterij op te laden voor zijn Spaanse klus.

Fausto Pinarello, de grote man achter het gelijknamige fietsenmerk waarop Froome en zijn Team Sky-collega’s rijden, was in extase na het behalen van de historische dubbel. Hij trok in het slotweekend van de Vuelta naar Spanje om daar een feestje te vieren en Froome een speciale Dogma F10 te bezorgen: de King of Spain-editie. De fiets heeft de kleur van de rode trui en is in lijn met de Spaanse vlag.

De Dogma F10 King of Spain komt nu ook beschikbaar voor het grote publiek, zo heeft Pinarello bekendgemaakt. Het moet volgens het Italiaanse fietsenmerk een collectors item worden. De fiets kan vanaf heden besteld worden en de eerste leveringen vinden naar verwachting plaats tegen het einde van november. De Dogma F10 King of Spain is verkrijgbaar als frameset in elf maten: 440, 465, 500, 515, 530, 540, 550, 560, 575, 595, 620.

Gerelateerde artikels