Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pelotan vaart duurzame koers

Pelotan, een merk met zonprotectiemiddelen voor sporters, doneert een groot deel van de omzet aan One Percent for the Planet. Dat het nieuws uitgerekend vandaag naar buiten komt, is niet opvallend. Het is immers de Dag van de Aarde.

One Percent for the Planet is een organisatie waarvan de leden ten minste één procent van hun jaarlijkse omzet bijdragen aan milieudoeleinden. Inmiddels bestaat het netwerk uit circa drieduizend bedrijven en een groot aantal individuele geldschieters. Tot op de dag van vandaag is er bij elkaar al zo’n 250 miljoen dollar opgehaald. Dat geld gaat naar de vele non-profitpartners die zich inzetten voor een betere wereld, in de breedste zin van het woord.

Ook Pelotan is nu aangesloten bij One Percent for the Planet. Dat betekent dus dat er 1 procent van de jaaromzet wordt afgestaan. Maar het bedrijf laat het daar niet bij: 11 procent van de omzet uit webverkopen (tot het einde van deze maand) gaat eveneens naar One Percent for the Planet.

1 procent maakt verschil

Tom Austen, Managing Director van Pelotan: “In de sport weten we dat 1 procent het verschil kan maken. Daarom zijn we blij dat we het nieuws over deze ondersteuning met de buitenwereld kunnen delen. Nu we een groot deel van het jaar in huis opgesloten hebben gezeten, zouden we de natuur en de wereld om ons heen meer moeten waarderen. We spannen ons daarom in om een betere plek achter te laten voor degenen die in onze voetsporen treden.”

Bescherming tegen de zon

Pelotan biedt hoogwaardige producten voor zonprotectie. Die zijn speciaal gericht op comfortabel gebruik voor sporters. Het merk werkt al een aantal jaar samen met onder meer winnaars van grote wielerrondes, medaillewinnaars op de Olympische Spelen en vele bekende triatleten.

Gerelateerde artikels