Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PedalEd denkt aan vrouwen

Met een eerste collectie speciaal voor vrouwen draagt ook PedalEd zijn steentje bij aan het toegankelijker maken van fietsen voor vrouwen. De collectie bestaat uit 10 items, waarmee elke vrouw zich van top tot teen in stijlvolle wielerkleding kan hullen.

Sommen we van boven naar beneden op dan begint de aankleding met een Hada Merino Sleeveless Baselayer (70 euro), een ondershirtje van licht, maar nauwsluitend materiaal. Het is er in vier kleuren. Ofwel kies je voor een Woman Ultra Light Baselayer (50 euro), een merinowol shirt met Dryarn vezels, die zeer sneldrogend zijn.

Daar overheen trek je dan een Hane Lightweight Jersey (150 euro) of een Kawa Essential Jersey (150 euro), wielertruitjes van zeer elastisch, lichtgewicht materiaal met een vrouwelijke pasvorm. De Hane heeft drie achterzakken en een zijzakje met rits, de Kawa heeft extra grote achterzakken en eveneens een zijvakje met rits voor kleine spulletjes.

Is het frisjes of regenachtig dan kun je over deze truitjes een Woman Vesper Jacket (110 euro) aantrekken, een beschermend jackje van 46 gram dat winddicht en waterafstotend is, ofwel het gelijknamige vestje (90 euro).

De Tsuki Bib Shorts (180 euro) fietsbroek is bedoeld voor dagelijks gebruik. Een zeer ademend bovenstuk maakt de broek ook bij warm weer comfortabel en de Cytech zeem van Elastic Interface zorgt voor langdurig zitcomfort. Het in vier richtingen stretchende stof moet de allerbeste bewegingsvrijheid garanderen.

De Shizen Bib Shorts (155 euro) is hetzelfde als de Tsuki, op de verstevigingen in het rugpand van dat model na.

Aan de voeten trek je ten slotte ofwel de Yurei Regular Socks (19 euro) of de Yurei Short Socks (14 euro), sokken met een lichte compressiewerking, gemaakt van Maryl Skinlife stof.

Natuurlijk in kleuren die passen bij de beide wielershirts en de broeken. Want als er een merk bestaat met stijl op het voorhoofd getatoeëerd, dan wel PedalEd…