Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pearl Izumi wordt waterbestendig

Regen doet maar heel weinig fietsers juichen. Kledingfabrikanten zoeken dus naarstig naar weerbestendige outfits, en Pearl Izumi heeft daar nu een innovatieve stof voor ter beschikking.

De nieuwe stof heet PI Dry. Het is een hydrofoob weefsel met hoogwaardige prestaties dat vocht afstoot en wegspoelt. Pearl Izumi heeft de exclusieve rechten om deze innovatieve technologie de komende drie jaar toe te passen in haar fietskleding.

De PI Dry-technologie omhult individuele vezels, zodat technische garen hun hoge oppervlaktegebied behouden en vochtwerende eigenschappen krijgen, zonder in te boeten op flexibiliteit, rek en het comfort van de stof. In tegenstelling tot standaard DWR-coatings die op het oppervlak van een kledingstuk worden aangebracht, voorkomt PI Dry dat de binnenkant van het kledingstuk verzadigd raakt.

Duurzaamheid was een belangrijk focuspunt tijdens de ontwikkeling van PI Dry, omdat traditionele waterbestendige coatings na twintig keer wassen twintig procent van hun oorspronkelijke prestaties verliezen. Het nieuwe materiaal gaat de hele levensduur van het kledingstuk mee en zal zelfs na honderd wasbeurten zijn prestaties behouden.

Pearl Izumi introduceert PI Dry in bibshorts, tights en arm- en beenwarmers voor het najaarsseizoen van 2017. De volgende items zijn van PI Dry voorzien: Pearl Izumi ELITE thermische arm-, knie- en beenwarmers, Pursuit & Women’s Pursuit thermische bibtight, PRO Escape Thermal bibshort en ¾ bibtight.

Gerelateerde artikels