Deel dit artikel:

Pas Normal Studios zet met Mechanism Pro in op maximale performance

Pas Normal Studios introduceert met de Mechanism Pro-collectie een nieuw performance-gericht assortiment voor deze lente en komende zomer. Die wordt gekenmerkt door een hoge techniciteit en aandacht voor details.

Pas Normal Studios past in de Mechanism Pro-collectie speciaal geweven en gebreide stoffen toe. Het Deense merk heeft het geheel zelf ontwikkeld, in nauwe samenwerking met partners in Italië. Aan zowel mannen als vrouwen is gedacht, wat zich uit in specifieke pasvormen. Qua kleuren vertrouwt Pas Normal Studios nog steeds op een naar eigen zeggen ‘Scandinavisch kleurenpalet met aardetinten en minimalistische kleurcombinaties’.

Voor snelheid

“Door gebruik te maken van rekbare, geweven stoffen met verschillende ondersteuningsniveaus op basis van structural mapping en meerdere niveaus van 4D-stretch, zijn we in staat geweest een kit te creëren die geoptimaliseerd is voor snelheid. Een kit die je lichaam omhult en de voelbare overgang van mouw naar huid, van beengripper naar spieren elimineert. We hebben samengewerkt met professionele renners, teams, talenten, ingenieurs en windtunnelexperts. Dat alles om een compleet nieuw kwaliteitsniveau van professionele wielerkleding te introduceren”, zegt Karl Oskar Olsen, creatief directeur en medeoprichter van Pas Normal Studios.

Shirt en broek

De speciale stoffen en techniciteit zien we onder meer in de Mechanism Pro Jersey (220 euro). De stretchzones in de geweven stof geven je spieren ondersteuning en creëren een tweede huid. De snijlijnen en stoffen zijn zodanig gekozen dat ze zich lenen voor een agressieve houding. Voor een fijne overgang tussen mouwen en armen is er ingezet op lasergesneden uiteinden. Het shirt met drie achterzakken en YKK-rits heeft een geïntegreerde gripper die opkruipen voorkomt. Er zijn vier kleuren: zwart, aardetint, gebroken wit, mahonie (alleen mannen).

Basis van de Mechanism Pro Bib Shorts is de zachte, zijdeachtige geweven stof die slijtvast is en een sterkte-gewichtsverhouding heeft. Die moet volgens Pas Normal Studios voor het tweedehuidgevoel zorgen. Ook in de broek zitten 4D-stretchzones. Het merk heeft het vierlaagse zeem van licht schuim aangebracht dat al in andere broeken van het merk zat. Een siliconenvrije band, geweven in het beendeel van de stof, functioneert als een gripper en houdt de Mechanism Pro Bibs op zijn plaats. Datzelfde doen de elastische straps. Het rugnet is voorzien van een zakje dat geschikt is voor een wedstrijdradio of andere kleinere spullen die mee moeten. De broek in zwart en aardetint voor mannen en vrouwen kost 300 euro.

Voor mannen

Enkel voor mannen is de Mechanism Pro Zipless Jersey. Deze kenmerkt zich door een hoge rekbaarheid en een hoog niveau van temperatuurregulatie en aerodynamica. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit shirt geen rits, waardoor een zeer minimalistisch kledingstuk ontstaat. Het shirt (200 euro) met laag uitgesneden kraag biedt geen bescherming tegen zon (let dus op bij zomerse ritten!) en is er in celeste en aardetint.

Ook alleen voor mannen beschikbaar is de Mechanism Pro Base Layer. Deze onderlaag helpt vocht snel af te voeren en de lichaamstemperatuur op peil te houden. De high-stretch mix van polyamide en elastaan vormt zich naar de contouren van je lichaam als je in een agressieve houding op de fiets zit. De zoom en kraag zijn verlijmd om het gewicht te verminderen en een vloeiende overgang naar de huid te creëren, waardoor de baselayer vrijwel onzichtbaar is onder je trui. De Mechanism Pro Base Layer (75 euro) is er in wit en zwart.