Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oversized derailleurwieltjes in het roze

De Giro komt eraan, ofwel de Corsa Rosa. Een vrijbrief voor designers om zich flink uit te leven met de kleur roze. Zo ook de mannen van CeramicSpeed, die hun OSPW-systeem nu uitbrengen met roze derailleurwieltjes.

CeramicSpeed, dat zijn die van de keramische lagers. Ooit een hype, keramiek in het lagerwerk, maar momenteel hoor je er niet zo veel meer over. Hoewel, als je Romain Bardet en Sylvain Dillier moet geloven, dan hebben ze in de voorbije voorjaarscampagne veel voordeel gehad van hun Oversized Pulley Wheel System (OSPW). Dat is een systeem van derailleurwieltjes plus kooi wat voor een effici├źntere werking van de achterderailleur zou zorgen. Uiteraard hebben de derailleurwieltjes keramische lagers.

Foto: een OSPW ziet er zo uit.

Foto: hier rijdt dhr. Dillier mee.

Dillier leverde een fantastische prestatie in Parijs-Roubaix door als tweede te eindigen, daarbij geholpen door zijn OSPW-systeem, althans: niet gehinderd door enige hapering van die zijde.

Foto: de fiets van Romain Bardet na de Strade Bianche

Een andere adelbrief die CeramicSpeed maar al te graag overlegt, is degene die Romain Bardet heeft geschreven. Hij denderde in een epische Strade Bianche naar een podiumplek, ook met een oversized derailleurwieltjessysteem aan boord. Hij gelooft sterk in de winst die je met keramische lagers kunt boeken, hoe marginaal die misschien ook lijkt, en is erg te spreken over de betrouwbaarheid van de CeramicSpeed producten.

Vlak voor de Giro zijn er dus nu ook roze varianten van het derailleurwieltjessysteem.

Foto: geen Giro-roze, maar wel degelijk roze!

Het OSPW-systeem is er in versies voor Shimano, Campagnolo en Sram. Met prijzen vanaf 459 euro zijn ze niet goedkoop (ga maar na: twee derailleurwieltjes, een derailleurkooi en olie), maar wil je echt van je stoel vallen, bekijk dan de 3D-geprinte versies, die lichter zijn en waarvoor men (vanaf) 1.500 euro als tegenprestatie wil. Meer overpriced dan oversized denken wij dan stiekem.