Deel dit artikel:

Ouders Antoine Demoitié: ‘Maak voor eens en altijd komaf met koersamateurisme’

Familie Demoitié schrijft brief aan ouders van Stig Broeckx.

Een emotionele oproep van de ouders van Antoine Demoitié, vandaag in Het Nieuwsblad: zorg dat er op korte termijn fundamenteel iets verandert wat de veiligheid in het peloton ten goede komt. De familie die dit voorjaar afscheid moest nemen van zoon Antoine doet de oproep nu ook Stig Broeckx het slachtoffer is geworden van een wielerongeval met motards.

“Na Antoines dood is er veel geroepen, maar niets veranderd. Het is tijd om voor eens en altijd komaf te maken met het amateurisme dat rond de koers hangt”, zegt vader Philippe Demoitié (59) vandaag in de krant. Hij komt eveneens met enkele concrete voorstellen die de beleidsmakers in en rond de koers mogelijk op het juiste spoor kunnen zetten. Dit alles om de veiligheid te vergroten.

Het ongeval met Stig Broeckx rijt wonden open, zo laat hij de krant weten. Met zijn drie kinderen, vrouw en schoondochter (Antoines weduwe) zat hij afgelopen weekend samen om te praten. “Het was nodig om even samen te ventileren over wat we nooit meer wilden zien. Wat er met Stig Broeckx en de andere jongens is gebeurd, heeft ons ontzettend aangegrepen. Alsof we de dood van ­Antoine opnieuw ­beleven.”

Daarnaast heeft de familie contact gezocht met de ouders van Stig Broeckx. Vader Philippe schreef een brief en liet die via Lotto-Soudal bezorgen. Broeckx vecht nog altijd voor zijn leven. “Een brief waarin ik hen veel sterkte wens in deze vreselijke ­dagen. Dat ik hun pijn ken en voel. Een woordje van steun. Hen benadrukt dat ze moeten blijven hopen. Blijven volharden. Blijven vechten.”

Gerelateerde artikels