Deel dit artikel:

Oudenaarde maakt zich na drie jaar weer op voor Retroronde

De Retroronde keert terug op de kalender. In het weekend van 9, 10 en 11 juni draait het allemaal om fietsen in retrostijl, met stalen rossen, wollen truien, worstenhelmen en ongeschoren benen. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk. De organisatie is in handen van het Centrum Ronde van Vlaanderen, dat samenwerking met stad Oudenaarde.

Na drie jaar afwezigheid is de Retroronde terug met een driedaags programma dat vele mensen kan bekoren. De kernactiviteit blijft de retrorit op zondag. Er zijn drie routes – 40, 80 en 120 kilometer – waarin je als deelnemer de mooie, verborgen parels van de Vlaamse Ardennen ontdekt. Her en der is het soms best aanpoten met het klimwerk, maar tussendoor is er genoeg gelegenheid om op adem te komen. Bij de uitgebreide bevoorradingsposten krijg je geen energierepen en -gels geserveerd, maar onder meer verse aardbeien, klassieke rijsttaarten en ijsjes. Er is bovendien animatie in retrostijl.

Familiefietstocht

“Nieuw dit jaar is dat we op zaterdag een familiefietstocht organiseren. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen deelnemers starten voor een kindvriendelijke, lees: vlakke en verkeersarme, rit van 17 kilometer. De tocht laat de deelnemer kennismaken met het rijke erfgoed van de streek. Op diverse erfgoedlocaties nemen vrijwilligers de deelnemers aan de hand van muziek, een korte voordracht of een knutselworkshop mee naar het verleden van de site. Deze voorstellingen werden op kindermaat uitgewerkt, met een dubbele laag voor volwassenen. Zo kan iedereen zijn hart ophalen tijdens deze tocht.“, zegt Geert Joris, directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen.

Internationale belangstelling

De Retroronde bracht de afgelopen edities zo’n 750 deelnemers tezamen. Meer dan de helft van hen kwam van buiten België. Er waren onder meer Italianen, Fransen en Tsjechen van de partij om de kenmerkende retrosfeer te beleven. “Heel wat bezoekers uit verschillende hoeken van Europa zakken af naar Oudenaarde voor de Retroronde. Mooie en uitdagende ritten, aangevuld met een randprogramma met alles erop en eraan maken het voor retroliefhebbers de moeite om deel te nemen aan dit uniek fietsevenement in onze stad”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester.

Compleet programma

Het weekend van de Retroronde biedt een compleet programma vol entertainment. Naast de retrorit op zondag en de familiefietstocht op zaterdag is e rop vrijdag een praatavond. Op zaterdag zijn er een retrorit naar de Paterberg en Koppenberg, een retrotijdrit, een gratis retrobal en een wielerrommelmarkt. Het volledige programma vind je terug op www.retroronde.be.

Inschrijving

De inschrijvingen zijn vanaf vandaag open. Wanneer je inschrijft vóór 1 mei geniet je van 5 euro korting.