Deel dit artikel:

Ötztaler Radmarathon prikt datum voor 2022-editie

De Ötztaler Radmarathon is een event dat jaarlijks hoog op het lijstje staat van veel sportievelingen uit de Lage Landen. Afgelopen week heeft de organisatie de nieuwe datum bekend gemaakt voor de eerstvolgende editie: zondag 28 augustus 2022.

De laatste editie is de boeken ingegaan als een memorabele. Slechte weeromstandigheden drukten een stempel op het verloop en op de voorbereiding. De organisatie moest last minute een routeomlegging toepassen als gevolg van een lawine. Om die reden kregen de deelnemers de Kühtai vanuit Haiming voorgeschoteld. Die is doorgaans pittiger dan de klim vanuit Oetz. Als gevolg van het barre weer besloten veel deelnemers niet van start te gaan. Het veld bestond uiteindelijk uit ruim 2.700 fietsers.

Johnny Hoogerland won de veertigste editie van de Ötztaler Radmarathon. Hij had 7 uur en 21 minuten nodig om aan de streep te geraken. De Nederlander, die sinds enige tijd in Oostenrijk een fietshotel bestiert, sprak achteraf van een ‘sensationele overwinning’. Bij de vrouwen domineerde Christina Rausch uit Duitsland. Zij ontsnapte bij Kühtai en vergrootte haar voorsprong in het restant.

Loting

Voor de editie van 2022 zijn in totaal 4.000 startbewijzen beschikbaar. Die worden traditiegetrouw via een loting verdeeld. De aanmelding hiervoor vindt in februari plaats. Je moet wat geluk hebben, want doorgaans melden zich twee of drie keer zoveel mensen aan. Als je een totaalarrangement boekt (via een reisbureau), is de kans op deelname vaak iets groter.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE