Deel dit artikel:

Orbea Laufey: trailpret op een hardtail

De Orbea Laufey werd voor modeljaar 2024 volledig ontworpen. De 140 millimeter vork is gebleven, de geometrie en het frame werden grondig onder handen genomen. De Laufey is geen fiets voor racers, geen fiets voor zij die met een blik op de snelheidsmeter en een andere blik op de hartslagmeter rondknallen. De Laufey is er voor compromisloos plezier op de trails.

Met zijn nieuwe ‘Ready to Rock’-geometrie, lange voorvork en eenvoudige maar slimme frameontwerp, is de Laufey klaar voor elk terrein. De 140 millimeter vork past bij het speelse karakter van de Laufey, zodat je hard kunt blijven gaan, zelfs als het terrein ruig wordt.

Dankzij de ononderbroken, korte en rechte zitbuis heeft de Laufey op alle framematen ruimte voor een seat dropper. De lange en erg sloping bovenbuis geeft maximale ruimte voor maximale bewegingsvrijheid op je bike. 

De handling en vertrouwen op technische trails wordt bewerkstelligd door een prima mix van stijfheid en flexibiliteit. De Powerspine voegt stijfheid toe waar dat nodig is, in de onderbuis en balhoofdbuis, terwijl de achterdriehoek en bovenbuis helpen om trillingen te verminderen en grote schokken te absorberen.

In die achterdriehoek is overigens voldoende ruimte voorzien om banden tot 2.6” te monteren. Dat moet het nodige comfort leveren. De interne kabelgeleiding leidt de kabels door de onderbuis en de staande achtervork.

In het frame voorzien Orbea haar Lockr-systeem van opslagruimte in de onderbuis. 

Modellen

De nieuwe Laufey komt in vier framematen en drie nieuwe kleuren. Er zijn drie verschillende modellen.

Het topmodel is de Orbea Laufey H-LTD (€2499) die uitgerust is met een Fox 34 Performance vork, een mix aan Shimano XT en SLX en Maxxis Dissector-banden.

De Laufey H10 kost je 1899 euro en daarvoor krijg ie een Marzocchi Bomber Z2-vork, Shimano SLX-aandrijving en Shimano M6100-remmen.

Het instapmodel, Laufey H30 is voorzien van een RockShox Recon RL-vork en een Shimano Deore-aandrijving, deze kost 1499 euro.

Meer info via Orbea Laufey

Gerelateerde artikels