Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Opvallend door het landschap met Mavics Izoard-collectie

Limited Edition kits zijn populair want ze onderscheiden je van de massa. Ook de nieuwe Izoard-collectie van Mavic laat je niet onopgemerkt door het landschap zoeven.

De Izoard-collectie (al is collectie misschien een groot woord voor een set die bestaat uit shirt, sokken en schoenen) brengt hommage aan, hoe kan het anders, de Col d’Izoard. Ik weet nog hoe ik als 16-jarige schrik kreeg van de naam alleen al, want ik had hem destijds al eens op gefietst, ten koste van het langdurige fysieke lijden dat alleen op een fiets tot je komt.

Mavic schetst een ander beeld van de Izoard: dat van lieflijke valleien en majestueuze bergpieken, waar dramatische tweewielergevechten op zijn geleverd gedurende de Tour de France. Ook dit jaar is er weer een finish bovenop de Izoard, en wel na de 18e etappe.

Misschien dat de Limited Edition Izoard kit helpt de klimmerspijn te verzachten. Het design mag er wat mij betreft in elk geval zijn. Vooral de schoenen vind ik bijzonder.

De kit bestaat uit een Mavic Cosmic shirt (80 euro) van Ride Wick materiaal, met luchtige panelen aan de zijkant en een strakke pasvorm. Verder zijn er de Cosmic Pro LTD schoenen (275 euro), met Endofit tong die volgens Mavic voor een supercomfortabele sok-pasvorm zorgt. Met twee Ergo Dial draaikliksluitingen trek je de schoenen vast om je voet.

Ten slotte zijn er nog Cosmic Hoge Sokken, in een bijpassend motief uiteraard. Ze kosten 18 euro.