Deel dit artikel:

Op Rouvy verbeter je nu virtueel je Strava-records

De tijd dat je alleen buiten een Strava-KOM kon pakken is voorbij: Rouvy introduceert voor het eerst een integratie met Strava Live Segments.

Rouvy is een populair virtueel sportplatform met wereldwijd meer dan honderd miljoen gebruikers. Fietsers vinden hier onder andere de virtuele tegenhangers van meer dan zeventig officiële koersen op alle continenten, van de Vuelta tot aan de Ronde van Japan. Vanuit je huiskamer kom je op plekken waar je graag al eens had willen fietsen. Belangrijke eigenschap van Rouvy is dat de beelden van de landschappen die je virtueel doorkruist, waarheidsgetrouw zijn, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Wattopia in Zwift.

Rouvy zegt de thuistrainingen en -wedstrijden nog leuker en motiverender te maken met de mogelijkheid om Strava Live Segments in te schakelen. Fietsers kunnen hun records op segmenten aanscherpen en het opnemen tegen vrienden. Strava Live Segments geeft sporters real-time feedback over hoe ze presteren ten opzichte van hun persoonlijke inspanningen op een segment of een groep segmenten. Zodra een atleet de startlijn van dat gekozen segment passeert, meldt Strava op Rouvy de verstreken tijd, de verwachte tijd (lig je voor of achter op je record?) en de resterende afstand.

Strava Live Segments is compatibel met 77 apparaten, maar dit is de eerste keer dat het is geïmplementeerd op een indoor augmented cycling app. Strava en Rouvy starten met enkele populaire segmenten, het gaat hier om Vuelta-segmenten. Leaderboards met virtuele Strava-segmenten zijn beschikbaar via de Rouvy-website. De nieuwe functie is alleen beschikbaar voor Strava-abonnees. Om Strava Live Segments op Rouvy te proberen, moeten nieuwe gebruikers zich registreren op Rouvy, de 2.11.0 app versie (of hoger) gebruiken en de Strava-accounts verbinden. Rouvy biedt een standaard 14-daagse proefversie voor nieuwkomers.