Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ook Trek zet volop in op sportief elektrisch

Trek was dit jaar niet op Eurobike aanwezig en gaf de voorrang aan een eigen huisshow om zijn 2019-nieuws te tonen. We trokken naar Trek World in Harderwijk en stelden vast dat ook bij Trek het aanbod elektrische fietsen een sportievere insteek krijgt.

In primeur op Trek World te bewonderen: de Trek Domane+ E-racer die vanaf november voor 4.999 euro bij de dealer zal staan. Gebaseerd op het Domane comfortrace-platform, maar dan met een Bosch Performance Speed 350 W elektrische middenmotor en een Bosch Power Tube 500 Wh geïntegreerde batterij is de Domane+ een E-racer waarvan de trapassistentie vanaf 25 kilometer per uur wegvalt. De Domane+ wordt afgemonteerd met Sram Force 1 onderdelen en een stevige Bontrager Paradigm Disc wielset. Of de Domane+ een ‘solo-model’ wordt of dat er een volledige modellenlijn volgt is nog onduidelijk.

Ook op E-MTB gebied had Trek nog een kloofje dicht te fietsen want een carbon full-suspension trailfiets met elektrische trapondersteuning had de fietsfabrikant uit Waterloo nog niet in het aanbod. Met de Powerfly LT 9.9 Plus en de Powerfly LT 9.7 Plus wordt daar nu een mouw aan gepast. De 9.7 Plus zal met zijn OCLV carbon frame, RockShox Yari RL vork, RockShox Deluxe RL demper, Sram NX Eagle aandrijving en Bontrager Line Comp 40 wielen 5.699 euro kosten.

Minder sportief, maar wel ultra functioneel is de UM2+ Stagger, een leuke stadsfiets die voor 2.299 euro een aluminium frame aan een Bosch Active 250 Watt motor en een Bosch PowerPack batterij koppelt. En goed nieuws voor de jonge ouders die met de UM2+ Stagger hun kroost in sneltempo naar de crèche en het peuterzwemmen willen brengen: de UM2+ Stagger is de eerste Trek die compatibel is met alle mogelijke kinderzitjes.

Over de vernieuwde Emonda ALR serie berichtten we reeds (dat artikel lees je hier) en ook de nieuwe Madone SLR kwam al op deze site aan bod (dat verhaal lees je hier), maar over die laatste willen we het toch nog even hebben. Want in het eerste verhaal over de Madone SLR bleef een stukje over de geometrie onderbelicht. Voor de nieuwe Madone SLR ontwikkelde Trek de H1.5 geometrie die (u raad het noooooit) tussen de oude H1 en H2 geometrieën in zit. Voor wie toch nog de ultra sportieve zithouding van de oude H1 geometrie op zijn nieuwe Madone wil bereiken, zullen er specifieke stuurpennen ter beschikking zijn. Wat bij de SLR 8 en 6 niet uit de verf kwam is dat het oude systeem met flapjes over de voorrem verdween. Bij de nieuwe SLR 8 en 6 wordt een V-brake in de voorvork verwerkt.

Over naar de mountainbikes en beginnen doen we bij de entry level fietsen waar de bijzonder scherp geprijsde Marlin mountainbikes een nieuw frame met interne kabelgeleiding kregen. En dat op fietsen die tussen de 450 en 650 euro kosten. De Procaliber fietsen kregen allemaal een Sram 1×12 aandrijving en de Procaliber 9.7 heeft voor 2.499 euro alles in huis waar de Vlaamse of Nederlandse beginnende wedstrijdrijder van droomt: een carbon frame, een carbon zadelpen en zowaar een Bontrager carbon wielset. De fiets wordt verder afgewerkt met een RockShox Reba RL vork en een Sram NX Eagle drivetrain.

Wat de accessoires betreft is het goed om te weten dat de Bontrager Ion 800 koplamp voor de komende winter een upgrade kreeg en nu als Ion 1300 met 1.300 lumen door het leven gaat. Bontrager/Trek is in Amerika de verdeler van de Garmin producten waardoor er nu ook een Bontrager/Garmin Edge 1030 bestaat. Handig is dat je vanaf die computer ook alle informatie van de Trek DuoTrap sensoren kunt aflezen. Met de GR1 en GR2 brengt Bontrager twee 40 mm gravelbanden die elk in full black en met een bruine flank beschikbaar zullen zijn. De Bontrager R4 Classics is dan weer een 28 mm wedstrijdband met 320 TPI karkas: ideaal voor de Vlaamse klassiekers. De Bontrager Foray mountainbikeschoen met Boa draaisluiting en velcro zal voor 139,99 euro veel gravelrijders kunnen bekoren met zijn militaire kleurstelling. En die Bontrager Foray schoenen klik je probleemloos in de Bontrager klikpedalen waarmee de Amerikanen op de proppen komen. De mountainbikpedalen van 49,95 euro maken gebruik van een Shimano SPD-schoenplaatje, voor de racepedalen van 70 euro ontwikkelde Trek/Bontrager een eigen schoenplaat.

Gerelateerde artikels