Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ook Pinarello heeft een elektrische mountainbike

Pinarello, het racefietsmerk bij uitstek, presenteert zijn eerste e-mtb. Wie nu nog niet gelooft dat na gewone e-bikes ook e-mountainbikes de markt gaan veroveren, krijgt van ons een diploma koppigheid.

De eerste e-mountainbike van het roemruchte racemerk uit Treviso heet Andromeda Hybrid 9.9. De sportieve e-bike is afgeleid van Pinarello’s hardtails Dogma XM en Dogma XC en heeft daarom ook een echte racegeometrie. Met de compacte en lichte E8000 Series middenmotor van Shimano (250 W, 70 Nm) krijg je dan volgens Pinarello een supersnelle knalbike, op maat van de veeleisende fietser.

Bij een nieuwe bike horen moderne specs: een 120 mm voorvork met 35 mm vorkpoten, 29’er wielen met 30 mm brede velgen, banden van 3.0 inch, plus de Boost-standaard voor steekassen. Daar kun je al een serieus ernstige trail mee aanvangen.

Het frame is gemaakt van Torayca T700 unidirectioneel carbon en het complete fietsgewicht blijft daarmee onder de 20 kg totaalgewicht. Interne bekabeling, post-mount remmen en een carbon beschermingskap voor de motor maken de Andromeda af.

De Pinarello Andromeda Hybrid 9.9 is er in de maten S, M en L en in de kleuren Carbon Orange of Carbon Sky Blue.

In Alta Badia heeft Pinarello een samenwerkingsverband met de e-mtb verhuurservice aldaar. Je kunt je tussen de 3 dorpen (La Villa, Corvara en La Val) en de 3 hoogtes (Piz La Ila, Piz Sorega en Col Alto) verplaatsen met een nieuwe Andromeda. Zie www.altabadia.org

Gerelateerde artikels