Deel dit artikel:

Ontslag voor ambtenaar die fietsers schepte en middelvinger opstak

Bestuurder stapt zelf op nu blijkt dat zijn positie onhoudbaar is geworden.

Een bestuurder van de plaats Bridford Parish, gelegen in het Engelse graafschap Devon, heeft het veld moeten ruimen. Zijn positie was onhoudbaar geworden nadat hij afgelopen zomer een groep fietsers had ingehaald in een blinde bocht. Hij schepte de fietsers toen een auto hem tegemoet kwam. Twee sporters raakten gewond. Alsof dat nog niet genoeg was, liet de man zijn middelvinger zien.

Eén van de betrokken fietsers zocht contact met de plaatselijke overheid en wilde weten waarom de bestuurder zich zo had misdragen. Een duidelijk antwoord kwam er niet. Wel liet men weten dat de bestuurder zich niet onder werktijd had misdragen en dat hij gewoon kon aanblijven. Hij werd beboet en tevens kreeg hij een aantal strafpunten op zijn rijbewijs voor roekeloos rijden.

Kennelijk is de geloofwaardigheid en autoriteit van de man een paar maanden later sterk aangetast. Hij heeft zelf ontslag genomen, zo berichten media in Engeland. Dit tot opluchting van de betrokken fietsers. Met één van hen gaat het nog steeds niet goed. Hij is sinds het incident niet meer in staat gebleken om te fietsen.