Deel dit artikel:

Ontdek de Italiaanse ge-3D-printe zadels

De 3D-printer breekt gaandeweg door in de fietswereld. Zo ook bij het Italiaanse Sella Italia. Het merk waarmee Eddy Merckx tal van overwinningen boekte, komt met een ge-3D-print zadel op de markt. Ook de Italiaanse collega's van Selle San Marco komen op de markt met zo'n zadel, deels opgebouwd uit poeder.

Het zadel kent een ge-3D-printe bedekking en zal plaats nemen in de SLR-lijn. Het is het eerste zadel van Selle Italia waar een 3D printer tussenkomt. Het zadeldek is ontwikkeld met behulp van Carbon DLS-technologie en ge-3D-print met een speciaal, gepatenteerd structuurpatroon. Om fietsers de allerbeste ondersteuning te bieden tijdens het rijden, heeft het zadel verschillende gebieden die voor demping moeten zorgen over het hele oppervlak. Dankzij het Superflow-gat, wordt de druk op het bekkengebied verminderd. Deze nieuwigheid weegt 170 gram en is te koop in twee breedtes, S3 (130 mm) en L3 (145 mm). Het zadel is te koop voor 449,90 euro. Er is ook een niet carbon-versie beschikbaar voor 359,90 euro.

Daarnaast heeft dat andere Italiaans zadelmerk, Selle San Marco, ook de 3D-printer gevonden. Shortfit 2.0 3D, is het nieuwste model in de reeks. Het zadel is net zoals bij Selle Italia ontwikkeld met de Carbon DLS-technologie en heeft het vermogen om schokken op te vangen dankzij de verschillende dempingsgebieden. Daarnaast verzekeren ze dat alle andere geliefde kenmerken van de Shortfit 2.0 ongewijzigd blijven, zoals de golfvorm, de korte lengte en het centrale gat voor het ontlasten van de druk in het perineale gebied. De Shortfit 2.0 3D is verkrijgbaar in twee versies, verwerkt met carbon of niet. De prijs varieert daardoor van 399,90 tot 349,90 euro.