Deel dit artikel:

Onheilspellend nieuws: Stig Broeckx heeft zware hersenschade opgelopen

Slachtoffer van 'motardincident' in Baloise Belgium Tour in vegetatieve coma.

De zaterdag is slecht begonnen met onheilspellend nieuws rond Stig Broeckx. De renner van Lotto-Soudal, slachtoffer van de val in de Baloise Belgium Tour, bevindt zich in een vegetatieve coma. Hij reageert helaas niet op prikkels zoals geluid of beweging. Dat laat de Belgische ploeg vandaag weten in een update op de website.

De afgelopen dagen heeft het neurochirurgisch team van het Genkse ziekenhuis de slaapmedicatie bij de 26-jarige renner van Lotto-Soudal afgebouwd. Dit in een poging om hem uit de comateuze toestand te halen. Broeckx reageert niet op prikkels. De artsen hebben laten weten dat de renner zware hersenschade heeft opgelopen in zowel de hersenstam als verschillende hersendelen. Het is op dit moment nog volstrekt onduidelijk of het bewustzijn (deels) kan terugkeren.

Broeckx was eind mei het voornaamste slachtoffer van de veelbesproken val tijdens de voorlaatste etappe van de Baloise Belgium Tour. Daarbij waren motards betrokken. Na een eerste spoedbehandeling in het ziekenhuis van het Duitse Aken werd hij verder behandeld in Genk. Uit respect voor de familie van Broeckx worden er niet meer mededelingen gedaan over de situatie. 

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE