Deel dit artikel:

Ongelooflijk: automobilist snijdt fietser af en bedreigt hem met knuppel

Man druipt af als hij ziet dat hij wordt gefilmd.

Van net verkeersgedrag is in deze video geen sprake… Een fietser die bijna van zijn sokken wordt gereden in Londen, haalt verhaal bij de automobilist die daarop zijn honkbalknuppel uit de achterbak haalt. De bestuurder kalmeert enigszins als hij in de gaten heeft dat hij wordt gefilmd.

De fietser rijdt nietsvermoedend op een Londense weg als kort voor een kruispunt een Volkswagen Golf hem inhaalt en direct naar links afslaat. De tweewieler moet vol in de ankers en slingert, wellicht uit schrik, diverse verwensingen naar het hoofd van de bestuurder. De automobilist stapt uit, grijpt zijn knuppel en roept de fietser dan iets toe: ‘Are you fucking mad?’ De fietser kan nauwelijks geloven dat hij wordt bedreigd met een knuppel.

De bestuurder druipt af naar zijn auto als hij door heeft dat alles op camera is vastgelegd. Daar kalmeert hij enigszins. Een andere fietser schiet te hulp en voelt de doorgedraaide bestuurder ook nog eens aan de tand. Verschillende keren roept de man dat hij de fietser niet omver heeft gereden. Er is officieel geen aangifte gedaan, maar de politie heeft de video, die snel wordt verspreid, al wel gezien, laat een politiewoordvoerder weten.