Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Onderhoudsproducten van SKS

De Duitse fabrikant van de befaamde Rennkompressor, een fietspomp die onlangs zijn 50-jarig bestaan vierde, begeeft zich op de markt van het fietsonderhoud, met een complete lijn producten.

SKS levert geen half werk, want je wordt meteen bij de hand genomen hoe je hun nieuwe producten moet gebruiken. Stap 1 is het wassen van je fiets met Wash Your Bike, een milieuvriendelijk poetsmiddel met de aangename geur van sinaasappels, wat volgens SKS ook hardnekkig vuil goed verwijderd. Aanbrengen, laten inweken en afspoelen met water.

Stap 2 is het aanbrengen van Save Your Frame, ofwel een beschermende film sprayen die water- en vuilafstotend is.

Stap 3 is Lube Your Chain, en dat is natuurlijk de ketting opnieuw smeren. De kettingspray van SKS bevat PTFE, dat een beschermende coating over de schakels legt. Een andere feature van dit middel is de handige flacon met praktisch mondstuk zodat je niet morst en niet teveel op je ketting smeert.

Stap 4 gaat over het onderhouden van de bewegende delen zoals derailleurs, kettingbladen en plagers. Een beetje Tune Your Parts eroverheen en het is gedaan met piepen en kraken, terwijl het PTFE in de vloeistof beschermt tegen roest en ervoor zorgt dat onderdelen langer meegaan.

De vijfde en laatste stap is voor de kenners die al tubeless rijden. De antilekmelk Seal Your Tires houdt gaatjes en sneetjes tot 6 mm doorsnede dicht.

Stap 5 zul je niet na elke rit hoeven te herhalen, dus concluderen we dat je met SKS in vier stappen naar een pico bello uitziende bike toe poetst!

Gerelateerde artikels