Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Omne Air SPIN: POC’s nieuwe allround helm

Het Zweedse POC is bezig met zijn helmgamma in sneltreinvaart te vernieuwen. Na de Ventral en de Ventral Air wordt nu de Omne Air SPIN voor allround gebruik aan het aanbod toegevoegd.

Minder radicaal

Qua design is de Omne Air SPIN wat minder radicaal en futuristisch dan wat we van de Zweden gewend zijn, al blijft de Omne wel heel herkenbaar als een POC product. Het EPS dat bij een crash de impact moet breken heeft een dichtheid die berekend werd in functie van die maximale impactabsorptie. Als alternatief voor MIPS verwerkt POC in zijn helmen het SPIN-systeem wat staat voor ‘Shearing Pad Inside’. Het doel van SPIN is hetzelfde als van MIPS: er voor zorgen dat de helm bij een impact een beetje op het hoofd kan bewegen om op die manier de eerste ‘botsenergie’ af te leiden. De riempjes zijn rechtstreeks met de helmvoering verbonden voor meer comfort en veiligheid en de helm heeft een rank profiel.

Voor elke dag, voor elke rit

POC omschrijft de Omne Air SPIN zelf als een heel allround inzetbare helm, van woon-werk verkeer tot gebruik op de racefiets.De Omne Air SPIN is verkrijgbaar in drie maten (Small = 50-56 cm, Medium = 54-59 cm en Large = 56-61 cm) en weegt in maat Medium een stevige 295 gram. Naar goede POC-gewoonte is ook de Omne Air SPIN beschikbaar in een hele reeks matte en glanzende kleuren. Met 160 euro valt de prijs wel goed mee.

Voor wie de Omne Air SPIN ook off-road zou willen gebruiken is er de Omne AIR Resistance SPIN die met een klein modderklepje is uitgerust. Ook deze helm kost 160 euro.

Alle info op de website van POC.

Gerelateerde artikels