Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Officina Battaglin viert de terugkeer van de Giro naar Verona

Weet u nog wie de Giro d’Italia in 1981 won? Goed, we helpen u een handje: Giovanni Battaglin. Zijn gelijknamige fietsmerk, Officina Battaglin, viert dat de Italiaanse ronde dit jaar net als in 1981 in Verona eindigt. Dat doet het met de lancering van een stalen frame (limited edition): Arena 1981.

In 1981 eindigde de Ronde van Italië voor het eerst in het Romeinse amfitheater in Verona. Toen was het Giovanni Battaglin die succes had; hij eindigde voor Prim en Saronni. Dit jaar keert het Italiaanse wielercircus dus terug naar Verona en dat moment wil Officina Battaglin niet onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan.

De Arena 1981 is een fiets met een gelugd stalen frame dat zeer beperkt verkrijgbaar is: er worden er slechts 38 van gemaakt. Elk frame krijgt een certificaat van echtheid mee. Om het frame extra bijzonder te maken, geeft Officina Battaglin persoonlijk maatadvies aan iedere toekomstige eigenaar. De stalen fiets wordt op maat gemaakt.

Hoe diep je in de buidel moet tasten voor een Arena 1981 is ons nog niet bekend. Eén ding is zeker: als je straks één van de 38 fietsen in je bezit hebt, beschik je over een heel bijzonder frame met een prachtig verhaal.

Gerelateerde artikels