Deel dit artikel:

O2feel mikt op snelle groei in Vlaanderen

O2feel is nu nog een relatief onbekend merk in België, maar dat zou zomaar eens snel kunnen veranderen. Dit jaar richt het fietsmerk met e-bikes, waaronder mountainbikes, zich nadrukkelijker op onze markt. O2feel wil dit jaar doorgroeien naar 120 verkooppunten in Vlaanderen.

Twaalf jaar geleden werd het merk in het noorden van Frankrijk opgericht. De verwachting is dat dit jaar de honderdduizendste fiets de fabriek uit rolt. Meer dan zestig werknemers werken elke dag aan de ontwikkeling, het ontwerp, de assemblage en de dienst na verkoop van de modellen. De fietsen van O2feel zijn voornamelijk te verkrijgen in de Franse thuismarkt. De onderneming ontwikkelt zich daarnaast snel in België, Nederland, Luxemburg en Zwitserland en kreeg vaste voet in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Canada en Australië.

Het ontwerp en de ontwikkeling van de e-bikes gebeuren in Frankrijk. Ongeveer 30 procent van het aanbod wordt bovendien in eigen huis geassembleerd. Dat gebeurt in Lille, op een boogscheut van de Belgische grens. Een onderscheidend punt is dat O2feel zijn eigen e-bikebatterijen ontwerpt. Het bedrijf ziet hiervan als voordeel dat het geen beperking ondervindt in zijn technische en technologische keuzes. Deze strategie zorgt er ook voor dat O2feel zijn eigen batterijen kan analyseren en herstellen. De ondersteuningstechnologie is van Shimano.

Het doel van het merk is om een uitgebreid assortiment aan te bieden, dat voldoet aan de verwachtingen van alle e-fietsers. De catalogus is onderverdeeld in vier categorieën: Comfort, Dynamic (een elektrisch ondersteunde fiets die lijkt op een SUV), Utility (plooibaar en extra lang) en Sport (mountainbikes). Die vier families zijn goed voor negentien modellen en 25 variaties.

O2feel verkoopt zijn fietsen via een netwerk van gespecialiseerde dealers. Vierhonderd zitten er in Frankrijk, honderd daarbuiten, waaronder dus in België. O2feel heeft een online tool, Test & Ride, waarbij fietsers de mogelijkheid hebben om online een test bij een retailer in te plannen.  Ga daarvoor naar de website van O2feel.