Deel dit artikel:

Nys warmt fans op voor zijn docufilm

Sven Nys krijgt documentaire in zijn laatste seizoen als cyclocrosser.

De première laat nog even op zich wachten, maar getuige een tweet van Sven Nys belooft de docufilm over hem een juweeltje te worden. “Trots op het werk van productiehuis deMENSEN en Jan Vermotte”, schrijft de tweevoudig wereldkampioen veldrijden op Twitter. Ook postte hij er alvast een affiche bij. 

De 39-jarige ‘Kannibaal van Baal’ wordt in zijn laatste crossseizoen al geruime tijd op de voet gevolgd door een cameraploeg. Het filmwerk van regisseur Jan Vandermotte is straks in de zalen te zien. Kinepolis Antwerpen krijgt op maandag 29 februari de primeur en daarna komen de liefhebbers in Gent (1 maart), Kortrijk (2 maart), Hasselt (3 maart) en Leuven (4 maart) aan de beurt. 

De documentaire komt er op initiatief van Nys zijn coach Paul Van Den Bosch. De film is een soort afscheidscadeau voor Nys’ imposante fanschare. Na de laatste vertoning in Leuven komt er in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 maart nog een heus afscheidsfeest. In het Sportpaleis hebben supporters de kans om hun crossheld uit te zwaaien tijdens het evenement ‘Merci Sven‘.