Deel dit artikel:

Novus Boost Evo: voor betere ondersteuning zitbeenderen

De Novus is een van de bekende zadellijnen van Selle Italia, hij bestaat al sinds 1994. De fabrikant heeft deze uitgebreid met de Novus Boost Evo. Dit zadel is ontwikkeld voor mensen met een rotatie in het bekken.

De Novus Boost Evo is zoals alle zadels in de Novus-lijn bedoeld om te kunnen presteren. Tegelijkertijd biedt hij comfort. Hij is enkel verkrijgbaar in een large-maat (idmatch L3). Samen met de golvende vorm verbetert deze maatvoering zo de ondersteuning van de zitbeenderen.

Vier uitvoeringen

Het nieuwe zadel is verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Deze hebben een zadelrail van carbon (+ 10 millimeter), van TI316, van mangaan en van FEC-legering. Die laatste zorgt ervoor dat het kwaliteitszadel ook voor een lagere prijs aangeboden kan worden.

  • Novus Boost Evo Superflow Carbon Kit: 269,90 euro
  • Novus Boost Evo Superflow (TI316): 199,90 euro
  • Novus Boost EvoTM Superflow: 99,90 euro
  • Novus Boost Evo Superflow (FEC-legering): 79,90 euro

Nieuwe productietechnologie

Selle Italia heeft daarnaast geïnvesteerd in haar fabriek en de productie. Sinds kort maakt de fabrikant bij de productie van enkele zadels gebruik van de zogeheten X-TECH technologie. Volgens Selle Italia gaat het om een duurzaam fabricageproces die ervoor zorgt dat de claim ‘Made in Italy’ behouden blijft.

Selle Italia bestaat al meer dan 120 jaar en is al die tijd gevestigd geweest in Asolo. Het bedrijf koestert zijn Italiaanse roots en doet er dus ook alles aan om de productie in eigen land te houden. Het besluit om werk te maken van de X-TECH technologie heeft daar veel mee te maken. Het voorkomt dat Selle Italia de productie moet verplaatsen naar een land waar het arbeidsloon goedkoper is, zo stelt ze in een eigen persbericht.

Bij de X-TECH technologie gaat het om een proces waarbij de productie geheel is geautomatiseerd. Belangrijker nog is dat deze productie duurzamer is. De zadels die volgens de nieuwe technologie worden vervaardigd, bestaan uit een mix van zogeheten technopolymeren. Er wordt geen lijm toegepast om de afzonderlijke componenten aan elkaar te laten hechten. Aan het einde van de levensduur kunnen alle materialen gerecycled worden voor een tweede leven.

De nieuwe technologie is volgens de fabrikant ook goed voor de kwaliteit van de zadels. Er wordt een geheel nieuwe gelpadding in de zadels toegepast. Die wordt geïntegreerd met de rails, waardoor het comfortniveau omhoog gaat.

Bij welke zadels Selle Italia de technologie toepast, heeft Selle Italia niet bekendgemaakt.