Deel dit artikel:

Northwave XFrame nu ook voor mountainbikers en koukleumen

Northwave introduceerde vorig jaar de Extreme RR raceschoen met het bijzondere XFrame sluitsysteem. Dat systeem wordt nu ook in mountainbike en winterschoenen geïntegreerd.

De meeste fabrikanten van high-end schoenen vertrouwen tegenwoordig op een draaiwiel met een ‘visdraad’ voor de sluiting van hun topschoenen, maar om het aantal drukpunten te beperken worden meestal twee draaiwielen gebruikt. Northwave ontwikkelde met het XFrame evenwel een constructie die het toelaat om met één draad en één draaiwiel te werken.Die technologie trekt de Italiaanse fabrikant nu door naar de Ghost XC, een top mountainbikeschoen van 369,99 euro die op een zool van Michelin staat. De schoen is beschikbaar in neon geel of zwart en bestaat zowel in dames- als herenversie.

Nog nieuw én uitgerust met een XFrame sluiting zijn de nieuwe Extreme RR GTX en Extreme XCM GTX. Northwave was de eerste schoenenfabrikant die een samenwerking met Gore-Tex aanging om fietsschoenen voor winters gebruik te ontwikkelen. Nieuw bij de Extreme schoenen is de neopreen sok (de Climaflex Collar) die je voeten warm en droog houdt, maar die tegelijk ook flexibel genoeg is om de beweging van je enkel tijdens een pedaalomwenteling niet te hinderen. De Extreme RR en XCM GTX winterschoenen zijn de eerste fietsschoenen die gebruik maken van het nieuwe Gore-Tex Duratherm Kelvin membraan. De Extreme RR GTX is een raceschoen voor de winter, de Extreme XCM GTX is de off-road variant. Beide modellen bestaan enkel in het zwart, worden aanbevolen voor temperaturen van -15 tot 5 ° en kosten 279,99 euro.

www.northwave.com