Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Northwave omsluit je voet hermetisch

Nieuw topmodel Extreme RR rekent af met drukpunten.

We moeten nog even wachten tot Eurobike om ze in het echt te zien, maar het nieuwe topmodel raceschoen van Northwave ziet er in elk geval ‘willen hebben’ uit. De Extreme RR rekent volgens de Italiaanse schoenmaker af met drukpunten op de voeten.

Het is een veelgehoorde klacht bij langere ritten op de fiets: je voeten voelen vermoeid en bedrukt aan. Het XFrame van Northwave zou daar korte metten mee maken, dankzij een nieuwe route van het kabeltje van Northwaves eigen draaikliksysteem SLW2.

Een uitgekiend samenspel van speciale tapebanden levert een frame op dat de bovenvoet zeer nauw omsluit zonder dat het te strak gaat zitten. Aanpassing van de mate van aanspanning kan door middel van één enkele draaikliksluiting.
Om niets aan het toeval over te laten, verving Northwave het stalen kabeltje van de SLW2 door een van Dyneema. Dat is uiterst sterk, maar ook zachter dan staal, zodat de contouren van de voet nog beter gevolgd kunnen worden.

De Extreme RR (RR van ‘Road Race’) heeft verder nog de meest stijve zool die Northwave ooit gebruikte, de Ultralight Carbon 15, die van 100% unidirectioneel carbon gemaakt is en een stijfheidsindex van 15 heeft. Het gewicht van de schoen is net zo laag als de prijs hoog is: 220 gram om 369,99 euro.

De Extreme RR is verkrijgbaar vanaf de komende herfst in 2 kleurstellingen: zwart-fluogeel en fluogeel-zwart. (RVS)

 

Gerelateerde artikels