Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Niner verlaat het gebaande pad

Nieuwe versie van gravelbike RLT doet denken aan racefiets.

Niner, dat was toch dat eigenzinnige fietsenmerk met uitsluitend en alleen 29’ers in de jaarlijkse catalogus? Ja, wás, want sinds de opkomst der gravelracers sinds 2 jaar staat er ook zo’n semi-crossfiets bij Niner in het rek. De eerste RLT (voor: Road Less Traveled) is geëvolueerd tot RLT 9 RDO, en zeg nu zelf: die is op het oog niet te onderscheiden van de eerste de beste flat out racefiets. 

De nieuweling is gemaakt om je mee te nemen naar plekken waar je met een racefiets liever niet komt, naar paadjes waar je nieuwsgierig naar bent maar die je nooit durfde in te slaan en om op plaatsen te komen waarvan je het bestaan niet eens wist.

Klinkt heerlijk avontuurlijk, en dat is precies wat de RLT 9 RDO wil zijn: een veelzijdig manusje van alles (strikvraag: contaminatie of pleonasme?). Je gaat er natuurlijk geen lange afdaling over rotsen mee doen, of langs de kassa van een bikepark, maar geheel in de geest van wat Niner voorstaat, kan de RLT 9 RDO wel degelijk een lekkere trail of 2 aan, zijn onverharde wegen zijn Heimat en is ie ook niet vies van wat veldritmodder hier of daar. Of een droge rit op de harde weg, dat mag ook al.

Plezier en fietsplezier en bikeplezier, daar is het de nieuwe Niner om te doen en het machien heeft daartoe een carbon frame dat voldoende flex heeft voor comfort, maar met 1100 gram ook licht genoeg is voor snelle ritten, doch evenzeer stevig genoeg voor lange uren onderweg bepakt en bezakt met de packs die je bij bikepacking mee sleept.

Nieuwsgierig naar verdere specs en/of ervaringen met de RLT 9 RDO? Kijk dan hier en/of hier. (RVS)