Deel dit artikel:

Nieuwe wielen van Zipp

Zipp 404 NSW carbon draadwielen zijn multi-inzetbaar.

Na de Zipp 808 NSW wielenset, waarop al gewonnen werd bij het WK Ironman en bij het WK ploegentijdrit voor vrouwen, lanceert Zipp de 404 NSW carbon draadwielen.

De 404’s hebben 58 mm hoge velgen en zijn volgens Zipp een do-it-all wielenset, multi-inzetbaar dus. Klimparcoursen, vlak asfalt, kasseien, op alle ondergrond kun je met de 404’s uit de voeten. De troeven zijn een verbeterd remoppervlak, een zeer goede aerodynamica en weinig zijwindgevoeligheid.

Het remoppervlak heet Showstopper en daarbij komt het erop neer dat er silicium-carbon (SiC) deeltjes in de remrand verwerkt zijn, en dat er zijdelingse groeven aangebracht zijn die water en vuil sneller af kunnen voeren. SiC is een stof die 3x harder is dan staal, en dat zou volgens Zipp het remmen met deze velgen beter maken dan met aluminium velgen, zelfs in nat weer.

De zijwindgevoeligheid nam af met 34% ten opzichte van Zipp’s 404 Firecrest, toch ook al een wielenset met uitmuntende rijeigenschappen.

Net als in de 808’s zijn er ook in de 404 naven met Axial Clutch technologie toegepast. Daarbij is de interne wrijving in het freewheelmechanisme verminderd, zodat de naven nog soepeler lopen dan al het geval was.

Gedetailleerde technische info vind je op zipp.com.