Deel dit artikel:

Nieuwe ventielen van Contec maken overgang naar Tubeless makkelijker dan ooit

Doordat het nieuwe FastAir TL ventiel tot 300% meer lucht in de band kan brengen, wordt het mogelijk om de Tubeless band op de velg te plaatsen met een ‘gewone’ vloerpomp. En daar stoppen de voordelen van de FastAir ventielen nog niet. De ventielkop maakt het immers mogelijk om de band te vullen met Sealant, ook al is deze opgedroogd. Met de afzuigslang en de injectorkit wordt het een fluitje van een cent om het afdichtingsniveau te controleren voordat u vertrekt voor enkele mooie uren op de fiets.

De FastAir ventielen zijn verkrijgbaar in een Presta- en schraderuitvoering in verschillende lengtes. Er is ook een Convertor Kit beschikbaar, die u kunt gebruiken om de tubeless ventielen die u al heeft, om te zetten naar FastAir ventielen. Het comfort van de afzuigslang kan u in dat geval wel niet gebruiken. 

Om in te spelen op de steeds meer voorkomende tubeless ready velgen, heeft Contect zijn assortiment in dat segment uitgebreid. Naast de Injector Kit bieden ze nu ook tubeless velglint aan in diverse breedtes. De CO2-compatibele Sealprep zat al langer in hun gamma.

Gerelateerde artikels