Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe uitdaging van formaat: Flandrien Challenge

Fervent gebruiker van Strava? Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen dagen je uit om in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over de Vlaamse hellingen en kasseien te rijden. De naam is toepasselijk: Flandrien Challenge.

Vanaf nu kan iedereen de Flandrien Challenge aangaan, zowel mensen uit eigen land als het buitenland. De initiatiefnemers spreken van een rit die ‘niet zal misstaan op de bucket list van om het even welke wielerfanaat’. Het doel is om in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over de Vlaamse hellingen en kasseien te trotseren. Legendarische hellingen als de Oude Kwaremont, Koppenberg en Paterberg zijn inbegrepen.

Bepaal zelf de route

Deelnemers aan de Flandrien Challenge kunnen zelf hun route bepalen of kiezen voor één van de drie voorgestelde routes. Elk van die drie routes resulteren tot een succesvol afgelegde Flandrien Challenge en langdurig fietsplezier in een wereldwijd bekende wieleromgeving.

Er staat geen einddatum op de Flandrien Challenge, dus je hoeft je niet te haasten. Bovendien geeft dit buitenlandse gasten de gelegenheid om te wachten totdat het coronavirus minder (reis)beperkingen met zich meebrengt. De digitale Strava-segmenten zijn ook visueel aangebracht op het wegdek van tal van bergbeklimmingen en kasseiwegen in Vlaanderen.

Alle fietsers die slagen mogen na afloop hun naam in een steen graveren. Die komt terecht op de ‘Wall of Fame’ in het welbekende Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde.

In eigen tempo

“We geloven dat de Flandrien Challenge het potentieel heeft om wielertoeristen uit de hele wereld aan te trekken en ook een positieve bijdrage zal leveren aan het imago van Vlaanderen als een bucket list fietsbestemming”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Het is niet de bedoeling om om ter snelst te fietsen, maar wel dat iedereen op z’n eigen tempo alle iconische wielerplaatsen die Vlaanderen te bieden heeft kan ontdekken.”

  • Ga naar de website voor meer informatie