Deel dit artikel:

Nieuwe tijdritbolide van Lapierre

De Aerostorm DRS maakt zijn opwachting in de Ster van Bessèges.

Er bestaan natuurlijk al heel wat indrukwekkende bikes in de strijd tegen de tijd, maar de nieuwste tijdritfiets van Lapierre dwingt ook de nodige extra blikken af. Twee jaar lang werd er door een team van Lapierre ingenieurs, mecaniciens van profteam Française Des Jeux en een luchtvaartingenieur ontwikkeld aan het nieuwe Aerostorm frame.

De geometrie werd ten opzichte van de voorganger behoorlijk gewijzigd, met onder andere een langere bovenbuis, een steilere zitbuis en een verlengde wielbasis. Daarnaast kreeg de fiets een speciale eigen central pulling rem met een smal, aerodynamisch profiel.

De Aerostorm wil verder de wind te slim af zijn door het zogenaamde Drag Reduction System (DRS), wat inhoudt dat de framebuizen een aeroprofiel hebben en dat de cockpit volledig geïntegreerd is in het frame.

Door een uitgekiende productiemethode van het carbon kon het gewicht van de Aerostorm DRS zeer laag blijven: de complete fiets weegt slechts 8,1 kg, en daarmee is het één van de lichtste tijdritfietsen op de markt.

De Aerostrom DRS zal op 1 februari voor het eerst in koers komen tijdens de Ster van Bessèges.