Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Speedfox van BMC

Niettegenstaande de geruchten dat BMC-mecenas Andy Rihs mogelijk stopt met sponsoring van zijn wieleractiviteiten, rollen er onverminderd nieuwe bikes van de band. Na de marathon/XC-mtb Agonist enkele dagen geleden, viel er nu een persbericht over de Speedfox in de mailbox.

De nieuwe Speedfox staat zijn mannetje zowel op singletracks als op downhills, want volgens BMC wil de moderne trailrijder zowel genieten van vloeiende snelle paadjes als van het heftigere werk bergaf. Voor een gemakkelijke overgang tussen de beide types terrein heeft de Speedfox daarom de nieuwe Trailsync-technologie meegekregen. Bij Trailsync stel je via een remote-hendeltje op je stuur met één klik tegelijkertijd je dropper-post en je vering in op de juiste afstelling voor het terrein wat er aan komt. Je kunt dus focussen op de trail zonder na te denken over het veranderen van zadelhoogte en/of demperinstelling.

De Speedfox heeft een moderne geometrie die instaat voor een scherp stuurgedrag op technische stukken maar daarnaast een stabiel rechtuit-gedrag op gewone paden. Bij ‘modern’ hoort ook een lage standoverheight zodat de fiets gemakkelijk te controleren is als je hem onder je door heen en weer beweegt.

Verder is de Speedfox uitgerust met de nodige veerweg voor en achter voor pittige trails en biedt de APS-vering de juiste balans tussen steun bergop en comfort en controle bergaf.

Het eigen high-tech ontwikkelingslab van BMC, Impec, bestaat alweer 10 jaar en daar profiteert de Speedfox van. Stijfheid, design en integratie van het carbon frame zijn van state-of-the-art niveau. Het frame heeft nauwelijks kabels zichtbaar en ook de beschermplaten zijn in het frame geïntegreerd. Interne geleidingsbuisjes voor de kabels voorkomen rammelen en maken onderhoud ook gemakkelijk.

De Speedfox zal beschikbaar zijn in zowel 27.5 inch als in 29 inch uitvoering.

Gerelateerde artikels