Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Specialized Shiv LTD enkel voor triatleten

Hoewel Specialized de jongste jaren sterk inzette op aerodynamica, bleef de Shiv tijdrit- en triatlonbolide een hele tijd ongewijzigd. De nieuwe Shiv LTD oogt spectaculair, maar voldoet niet aan de UCI-regels en blijft dus voorlopig enkel speelgoed voor triatleten.

Het meest opmerkelijke aan de nieuwe Shiv LTD is ongetwijfeld de verwijderbare ‘Hydration Fuelcell’ achter de zitbuis. Afhankelijk van de framemaat kan de triatleet daar tot anderhalve liter sportdrank opslaan, via een slangetje dat doorheen de bovenbuis van de fiets wordt geleid kan hij dan tijdens de rit drinken. Op de onderbuis zit een ‘Nutrition Fuelcell’ waar de triatleet tot twaalf energiegels of maximum vijf energierepen kan opbergen.

Omdat triatleten veel met hun fiets reizen, ontwikkelde Specialized voor de nieuwe bolide een cockpit waarvan de twee stuurhelften door vijf schroeven los te draaien naar beneden kunnen worden geklapt.

Schrik niet van de introductieprijs: de S-Works Shiv Disc Limited wordt verkocht aan 11.999 euro. Van de nieuwe fiets zijn er voorlopig slechts vijfhonderd fietsen beschikbaar (vandaar de toevoeging ‘Limited’, alle fietsen zullen ook van een volgnummer worden voorzien) en potentiële klanten kunnen zich melden bij de Specialized dealer. De fietsen worden in april 2019 geleverd in een speciale reiskoffer. Als de vijfhonderd eerste exemplaren verkocht zijn, wordt de reguliere productie opgestart en zal de prijs niet wijzigen. De fietsen uit de reguliere productie zullen echter zonder de fietskoffer verkocht worden, de ‘early birds’ hebben dus een voordeel. De S-Works Shiv Disc LTD wordt standaard uitgerust met de Specialized vermogensmeter en er liggen 24 mm bandjes om de carbon Roval CLX64 velgen. Bandjes tot 28 mm breedte moeten passen. De S-Works Shiv Disc LTD weegt in maat Small net geen negen kilo. www.specialized.com

Gerelateerde artikels