Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Specialized Evade helm en S-Works 7 schoenen

De door Specialized gesponsorde profrenners rijden er al een paar weken mee, maar vanaf vandaag zijn de nieuwe Evade helm en S-Works 7 raceschoenen ook in de winkels verkrijgbaar.

Bij het begin van het nieuwe seizoen heeft Specialized zijn nieuwe top accessoires voor de wielrenners en de gedreven cyclotoeristen klaar. De nieuwe S-Works 7 raceschoen staat op een FACT carbon zool met stijfheidsindex 15 (een cijfer dat verder niet veel zegt, behalve dat het de stijfste en lichtste zool is die Specialized ooit maakte) en de bovenschoen wordt gemaakt van rekbare kunststof die met Dyneema wordt versterkt. Twee Boa S3 draaisluitingen worden nog altijd gecombineerd met een kleine velcro die het volume van de schoen ter hoogte van de voorvoet regelt. In maat 42 weegt één schoen 224 gram, de S-Works 7 is in zwart, wit, rood en de combinaties fluo geel/rood en fluo roze/rood te koop aan 359,90 euro per paar. De schoen is er in de maten 36 tot 49 met van 38 tot 47 ook halve maten. Van de zwarte schoen is er ook een smalle en brede variant.

Met de Evade had Specialized één van de eerste aero racehelmen op de markt en nu heeft de Amerikaanse fabrikant daar een nieuwe versie van klaar. Specialized geeft nog geen gewicht op van de Evade II, maar meldt wel dat het volgens eigen metingen de meest aerodynamische racehelm van het moment is. De helm is beschikbaar in dezelfde kleuren als de S-Works 7 schoenen, aangevuld met een Sagan Limited Edition (zwart met gouden details) en de teamversies van Bora Hansgrohe, Boels/Dolmans en Quick-Step Floors. De Specialized S-Works Evade II helm kost 249,90 euro.

www.specialized.com

Gerelateerde artikels