Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe spatborden van SKS

Met modder van de partij neem je het on-coole uitzicht er graag bij.

De modder is weer in het land! Lekker crossen door de bossen! Maar toch eigenlijk niet zo fijn, een nat achterwerk. Dus wie slim is, grijpt maar beter naar één van de nieuwste spatborden van SKS.

Spatborden op een mountainbikbe of crossfiets, we zijn er zelf al talloze malen om uitgelachen. Want ze ‘zien er niet uit’, vinden velen. Toch rijden wij véél liever met een droog dan met een nat achterwerk. Geen uitlach-party die daar iets aan verandert, en dus zitten er standaard altijd spatborden op onze offroad-bikes.

Wie nog niet ‘van de spatborden’ is maar een overstap overweegt: bij SKS zijn er nieuwe modellen.

De Shock Board Vario is gebaseerd op een winnend concept en is nu aangepast om op fietsen met een taps toelopende stuurbuis (tapered headtube) te worden gemonteerd. Het speciale spatbord (prijs: 19,99 euro) wordt eenvoudig en in enkele seconden met spanrubbers op de voorvork bevestigd. De hellingshoek van het achterste deel van de Shock Board Vario (gewicht 116 gram) kan nauwkeurig worden aangepast aan de specifieke geometrie van uw fiets. De vorm is vergelijkbaar met veelvoudig testwinnaar Shockboard en Shockblade, met een bewezen optimale bescherming tegen opspattend water en vuil. De Vario past op fietsen met wielmaten 26-29 inch.

Verder brengt SKS de X-Board, een spatbord voor mountainbikers dat aan de onderbuis bevestigd dient te worden. Het past bij de X-Blade en kan overweg met de meeste bijzondere framevormen. Het is snel en vast te monteren met behulp van rubberen trekbanden, met verstelbare kabelgeleiding. De X-Board is geschikt voor bikes met alle wielmaten. Het gewicht is 99 gram en de prijs is 9,99 euro.  

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikels