Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Rudy Project bril met grafeen

De nieuwste bril van Rudy Project heet Defender en het agressieve uiterlijk is niet het enige dat opvalt aan de bril. Er is ook een versie verkrijgbaar waarbij grafeen in het montuur is verwerkt. Grafeen is een ‘wondermateriaal’ waar we nog veel van gaan horen, als we de geruchten erover mogen geloven.

De Defender is een bril die je koers-tegenstander meteen al ontzag inboezemt, want de enorme lens en de puntige montuurhoeken maken behoorlijk indruk. De bril is niettemin zeer comfortabel volgens Rudy Project, met een zachte, verstelbare neusbrug, dito brilpootjes en een helder en vrij zicht alle kanten op. Het zogenaamde Power Flow ventilatiesysteem (in de praktijk zijn het enkele openingen bovenaan in de lens en onderaan op het frame) maakt de Defender nog comfortabeler, want gaat het beslaan van de lens tegen. Onderaan de lens zitten zelfs ‘bumpers’ die zacht steunen tegen je gezicht en ervoor zouden zorgen dat schokken van de ondergrond minder via de bril aan je gezicht worden doorgegeven.

De grote lens van de Defender is van Rudy’s onbreekbare fotochromische type ImpactX of van het type RP Optics Multilaser, voor verschillende lichtomstandigheden.

Er is ook een Defender-versie met een montuur waarin grafeen is verwerkt, een materiaal dat lichter is dan carbon, maar stijver dan diamant, en verder nog een aantal bijzondere eigenschappen heeft die tot uiting komen in de uiteindelijke eigenschappen van een product. In het geval van de Defender is dat een hoge weerstand tegen breuk, een zeer hoge krasbestendigheid en een hoge kleurvastheid.

Op www.rudyproject.com vind je meer info.

Gerelateerde artikels