Deel dit artikel:

Nieuwe reeks racebanden van Michelin

Het Michelin Power-gamma omvat 3 types banden.

Met een geheel nieuwe lijn van racefietsbanden zet Michelin het nieuwe jaar krachtig in, zo doet de naam ‘Power’ vermoeden. Het nieuwe gamma is vanaf april beschikbaar op de markt en omvat drie types band.

– De  MICHELIN POWER Compétition is de snelste band. Hij is ontwikkeld voor wegraces.

– De  MICHELIN POWER Endurance is de meest robuuste band, bedoeld voor sportief gebruik.

– De  MICHELIN POWER All Season is de band die de meeste grip biedt onder moeilijke omstandigheden.

Zoals te verwachten wanneer het om banden gaat, is er bij de ontwikkeling van dit gamma gekeken naar de rolweerstand, de grip en de lekbestendigheid van het rubber. Een Michelin Power band zou tot 10 Watt minder rolweerstand opleveren (dat betekent 1.25 minuut tijdswinst over 40 km bij 35 km/u, vergeleken met de voorganger Michelin Pro4 Service Course). Daarnaast is de lekbestendigheid met 20% gestegen (vergeleken met de Pro4 Endurance) en hebben de Power banden 15% meer grip (vergeleken met de voorganger, de Pro4 Grip band).

Kortom, meer rendement, meer duurzaamheid en meer grip. Precies wat je wilt van een band.

Voor de volledigheid meldt Michelin ook nog dat het gamma wordt aangevuld met een vierde band, de  MICHELIN POWER Protection+, maar die zal enkel op de Noord-Amerikaanse markt beschikbaar zijn, als optie voor extra bescherming bij rijomstandigheden die men (kennelijk) alleen in dat deel van de wereld tegenkomt.

De Power Compétition komt er in 23 of 25 mm uitvoering (resp. 195 en 215 gram), de andere twee modellen krijgen er ook nog een 28 mm uitvoering bij (gewichten vanaf 220 gram voor de Power Endurance in 23 mm, tot 295 gram voor de Power All Season in 28 mm versie). (RVS)

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE