Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe mtb-bril van Rudy Project

Het geheel nieuwe model Sintryx is een mountainbikebril met een mooie naam, veel bescherming, en een breed gezichtsveld.

Een volledig nieuw model eyewear van Rudy Project, altijd interessant om nader te bekijken, want zo vaak verschijnen die nieuwe modellen niet. De main feature bij de Sintryx is een full frame met de mogelijkheid om snel de lenzen te wisselen. Een simpele druk op het RP-logo midden op de bril, tegelijkertijd ‘Sesam open u’ prevelen en ziedaar: de lenzen kunnen eenvoudig worden uitgenomen.

Een andere eigenschapp die Rudy Project benadrukt is de bescherming die het full frame biedt. Het schijnt dat lenzen zonder framerand bij een val snijwonden in je gezicht kunnen veroorzaken, met name bij mountainbiken, waar de aard van valpartijen anders is dan bij wegwielrennen. Nog nooit zelf meegemaakt of gezien, zo’n snijwond in het gezicht, maar wel gehoord van iemand die het kon weten, en dan ben ik al snel overtuigd.

De Sintryx heeft verder volgens RP een breed gezichtsveld, en hij is RX-ready, wat wil zeggen dat je er een optisch inzetstuk in kunt plaatsen, handig voor brildragers. Ten slotte is er nog het Power Flow systeem: ventilatieopeningen in het frame en in de pootjes om toch maar zoveel mogelijk verkoeling achter en om de bril mogelijk te maken.

De Sintryx is verkrijgbaar in 13 kleurstellingen/lensvarianten. We verwachten er binnenkort eentje op het bureau voor testwerk, en uiteraard mag de Grinta!-lezer er dan t.z.t. hier ter plekke een review over verwachten.