Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe mtb-banden van Michelin

Begin 2017 kwam Michelin met een nieuw gamma mountainbikebanden. Nu breidt de Franse multinational dit aanbod alweer uit met drie nieuwe banden voor sportief gebruik en is het gamma competitiebanden helemaal compleet.

Cross-Country en All Mountain zijn disciplines die vragen om banden met extreme gripkwaliteiten. Tegelijkertijd moeten deze banden lang meegaan en robuust zijn om lekrijden en andere beschadigingen te voorkomen.

Vandaar dat Michelin, dat kan bogen op een Reseach & Development afdeling van 6.000 medewerkers, naar betere grip zocht, en die vond in zogenaamde “GumX+technologieën”. Ook werd er “Shield Technology” ingezet om de robuustheid van het karkas te optimaliseren.

De MICHELIN FORCE XC is bestemd voor sportief gebruik in Cross-Country en garandeert een uitstekend niveau van grip, wendbaarheid en prestaties op zowel harde als zachte ondergrond. Deze lichtgewicht band is bestemd om tubeless te rijden en is zeer goed bestand tegen lekrijden. Verder is hij zeer efficiënt, met name in bochten, doordat hij hetzelfde profiel en dezelfde profielblokken heeft als de MICHELIN FORCE XC competitiebanden.

Voor de liefhebbers van All Mountain en Trail komt Michelin met nieuwe versies van de MICHELIN FORCE AM en MICHELIN WILD AM die zijn ontwikkeld in de competitie. De namen en de gebruiksmogelijkheden zijn gelijk. De MICHELIN FORCE AM, bestemd voor droge en relatief harde ondergrond, heeft een extreme wendbaarheid en nauwkeurigheid. De grip (die wordt gegarandeerd door de rubber compounds), het profiel, en de robuustheid van het Trail Shield karkas zorgen voor maximale veiligheid bij off-road gebruik.

De MICHELIN WILD AM is bestemd voor gemengd terrein. Hij biedt maximale veiligheid en tegelijkertijd optimaal plezier bij sportief gebruik. De grip wordt gegarandeerd door een loopvlakprofiel waarvan het ontwerp nauwkeurig is afgestemd op alle krachten waaronder een voorband te lijden heeft. De robuustheid dankt deze band aan de “Bead 2 Bead Protection” en het “Trail Shield karkas”.

Deze drie nieuwe Cross-Country en All-Mountain banden uit de Michelin Performance serie worden sinds begin 2018 op de markt gebracht. De 27.5+ versies komen in juni beschikbaar.

Gerelateerde artikels