Deel dit artikel:

Nieuwe mtb-aandrijflijn van Shimano

Shimano introduceert de nieuwigheden voor 2017.

Omdat heel wat (zo niet: alle) fietsfabrikanten voor hun onderdelengroepen afhangen van Shimano, moet de nieuwigheden die er gaan aankomen altijd ruimschoots op tijd worden bekendgemaakt. Vandaar dat Shimano elk jaar nog voor het huidige seizoen goed en wel op gang is geschoten alweer de verbeteringen voor het volgend fietsseizoen presenteert.

Mountainbikers kunnen in 2017 profiteren van nieuwe 11-speed aanvullingen met de volgende nieuwe producten:

• _1x11 kettingblad met Dynamic Chain Engagement
• _Brede 11-46T cassette compatibel met XTR en DEORE XT 1×11 set-ups
• _QUICK-LINK voor 11-speed kettingen

Toevoegingen aan het middensegment zijn onder meer:

• _Nieuwe versnellingscombinaties voor 2×11 en 3×10 crankstel
• _Nieuwe hydraulische schijfremmen op midden- en instapniveau
• _Een borgring voor de schijfrem rotor voor eenvoudiger montage

 Aandrijflijnen
De nieuwe XTR en Deore XT 1×11 speed kettingbladen zijn ontwikkeld dankzij studies met cross-country en trail rijders van wereldniveau. De nieuwe groepen werden onder extreme omstandigheden getest, zoals de droge en stoffige omgeving van Amerika en Zuid-Europa en de zware modder die zich ’s winters in Noord-Europa manifesteert.

Bij het Dynamic Chain Engagement (DCE) concept gaat het om efficiënt kettingmanagement. De nieuwe XTR (SM-CRM91 en DEORE XT (SM-CRM81) kettingbladen zijn ontworpen volgens DCE en hebben een gewijzigd tandprofiel. Deze nieuwe kettingbladen hebben een superieure retentie, maken minder geluid en zijn duurzamer. De met staal bepantserde tanden op de XT-versie zorgen voor een grotere duurzaamheid, terwijl de versterkte aluminium tanden op de XTR versie het gewicht laag houden.

De nieuwe cassette voor 1×11 speed heeft een superbrede 11-46T range die optimale keuzemogelijkheden in versnellingen biedt voor Enduro rijders. Het streefgewicht van de CS-M8000 cassette is 450 gram en is ontworpen om uitwisselbaar te zijn met XTR en Deore XT.

Voor een grotere flexibiliteit introduceert Shimano een 11-speed ketting QUICK-LINK (SM-CN900-11). Ontworpen om onderweg zonder gereedschap snelle reparaties te kunnen uitvoeren. Er is voor de snelle montage van meerdere kettingen een professionele montagetool beschikbaar (TL-CN10).

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE