Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe mountainbikes van Cannondale

Cannondale onthult de nieuwe Jekyll en Trigger.

Cannondale heeft twee splinternieuwe versies gepresenteerd van zijn mountainbikeplatforms met lange veerweg: Jekyll (foto: zwart met blauwe letters) en Trigger (foto: blauw met gele letters). De Jekyll is speciaal ontworpen voor endurorijders die op elk terrein voordeel willen halen. De Trigger is vooral voor aanvallend ingestelde allround-mountainbikers die graag lange dagen in het hooggebergte fietsen. Beide fietsen zijn voorzien van veertechnologie met twee rijstanden en een hypermoderne geometrie. Die geven de fietsers goede grip, wendbaarheid en snelheid bergop en grenzeloze prestaties bij afdalingen op volle snelheid.

Volgens Cannondale is het een geweldige start voor beide fietsen. “Het doel was om trouwe te blijven aan technologische verbeteringen van eerdere modellen. Daarnaast is het belangrijk om prestaties te verbeteren met eenvoudige maar krachtige nieuwe eigenschappen, zoals de nieuwe Gemini-schokdemper, Ai-asymmetrische kettinglijn en LockR-draaipunten. Er is zelfs plaats voor een grote bidon in de framedriehoek.”

Het opvallendste aan de fiets blijft de achterschokdemper. Cannondale voegde twee verschillende rijstanden – Hustle en Flow – toe aan de uitstekend presterende schokdempers. Beide standen kan je vanaf het stuur activeren. In Hustle-stand wordt de veervoorspanning van de achterschokbreker verhoogd waardoor de vering minder deint en de efficiëntie van de fiets op glooiend terrein verbetert. In de Flow-stand is de rijhoogte lager, waardoor de veerweg volledig benut wordt en rijders bergaf gas kunnen geven.

De door Cannondale ontwikkelde asymmetrische kettinglijn maakte het mogelijk om de lengte van de liggende achtervork tot 420 mm te beperken wat de grip en wendbaarheid van de fiets ten goede komt. Tegelijk creëerde het mogelijkheden om een sterk en stijf achterwiel te bouwen terwijl de ruimte rond de achterband groot blijft.

De Jekyll is verkrijgbaar in vier modellen, de prijs varieert van 2.999 euro tot 7.499 euro.
www.Cannondale.com/Jekyll

De Trigger is er in drie versies. Je betaalt er tussen 3.999 en 7.499 euro voor.
www.Cannondale.com/Trigger