Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe mountainbikebanden van Michelin

Franse fabrikant lanceert nieuw gamma voor XC en AM.

Michelin kondigt voor 2017 vier nieuwe modellen aan in hun mtb-assortiment. De banden zijn bedoeld voor een breed spectrum aan gebruiksomstandigheden in de disciplines cross country (XC) en allmountain (AM).

Aan mountainbikebanden worden, afhankelijk van de wijze waarop ze worden ingezet, zeer uiteenlopende en specifieke eisen gesteld. Michelin heeft de uitdaging opgepakt om de best presterende band te ontwikkelen voor de verschillende gebruikstypen en verschillende soorten terrein. Volgens de Fransen zelf een technologische topprestatie, die concreet tot uitdrukking komt in een uitzonderlijk goede grip en in een hoge robuustheid van de banden.

De vier nieuwe banden kregen de volgende namen mee:
Michelin JET XCR
Michelin FORCE XC
Michelin FORCE AM
Michelin WILD AM

De nieuwe mtb-banden zullen leverbaar zijnn in drie verschillende versies: XC (Cross-Country), XCR (Cross-Country Race) en AM (All-Mountain).

Bij de ontwikkeling van de nieuwe banden werkte Michelin nauw samen met haar partners in de competitie, waaronder (in elke categorie) de bekendste teams en wielrenners ter wereld. Deze gezamenlijke ontwikkeling was vooral waardevol doordat bij de banden twee nieuwe technologieën zijn toegepast: ‘Gum X’ en ’Shield Technologies’. Het persbericht licht deze technologieën niet nader toe, maar uit de namen af te leiden moet een en ander te maken hebben met de rubbercompound en met de sterkte van de banden. Eén bijzonderheid is in elk geval dat voor voor- respectievelijk achterband verschillende compounds zijn gebruikt.

Vanaf mei 2017 zullen de de Force XC en Force AM als eersten op de markt komen (in 26-27.5-29 x 2.10 en in 27.5-29 x 2.25 voor de XC; in 26-27.5-29 x 2.25 en in 27.5-29 x 2.35 en in 27.5 x 2.60 voor de AM). De andere modellen verschijnen in juni (Wild AM) en oktober (Jet XCR).