Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe high-tech kleding van Shimano

S-Phyre concept overgeheveld van schoenen naar kleding

Vorig jaar op Eurobike introduceerde Shimano de S-PHYRE fietsschoenen, de nieuwste topmodellen. We zijn 2017 amper begonnen of het S-PHYRE concept wordt alweer uitgebreid: met racekleding. Volgens Shimano en zet deze high-tech kleding een nieuwe benchmark.

Het S-PHYRE concept heeft één doel: krachtoverbrenging maximaliseren door het leveren van betere prestaties per gram, ultieme aerodynamica en het gebruik van het linkage effect om efficiëntie te creëren.

Met dit uitgangspunt introduceert Shimano technische fietskleding, en de Japanners gebruiken daarbij meteen hun kennis van bikefitting plus en de data van metingen bij profrenners. De kleding maximaliseert het rendement op de contactpunten tussen de kleding en de huid en stelt renners in staat om net dat tikkeltje beter te presteren.

Marco Zaja, Shimano Europe Deputy Director Softgoods: ”S-PHYRE is onze nieuwste uiting van onze missie om het beste van het beste te maken. Met alles wat we weten over high-end fietskleding is S-PHYRE zorgvuldig ontworpen om de fanatieke fietsers alles te kunnen geven wat ze wensen.“

Het S-PHYRE concept omvat fietsshirts, fietsbroeken met bretels, skinsuits, handschoenen, sokken en schoenen>

S-PHYRE FIETSSHIRT EN BIBSHORT: Het shirt heeft een naadloos 3D-patroon wat het aantal kreukels vermindert en het aerodynamische effect verhoogt. Het shirt heeft anatomisch geplaatste zakken waar je gemakkelijk bij kunt. De rits over de volledige lengte zorgt voor een prettige temperatuurregeling en de subtiele logo’s vervolmaken de look. Het shirt is verkrijgbaar in zwart of geel. De fietsbroek is voorzien van een schokabsorberende zeem waarbij het linker en rechter deel van elkaar wijken. De geïntegreerde antislip grippers onder aan de pijpen bieden meer comfort en een betere pasvorm. De weefselpatronen aan de binnenzijde van het dijbeen zijn speciaal ontwikkeld om perfect aan te sluiten op de vorm van het zadel.

S-PHYRE SKIN SUIT: Een snelpak met een als tweede huid aanvoelende stof met geavanceerd vochtmanagement, naadloze schouders die de luchtstroom beter geleiden om de weerstand te verminderen en de aerodynamica in de fietspositie te verhogen. Hard-to-make, easy-to-wear, faster-than-fast.

S-PHYRE HANDSCHOEN: Deze lente/zomer handschoen vermindert de luchtweerstand. Het enkelvoudige pull-on ontwerp zorgt voor minder gewicht rond de polsen. De 3D-patroon constructie op de palm biedt uitstekende grip en controle over de fiets, terwijl de compressiepanelen op de rug zijn ontworpen om als een tweede huid te passen wat zorgt voor eenheid tussen de hand, de handschoen, het stuur en de shifter – voor ultieme controle.

S-PHYRE SOKKEN: In 2016 samen met de S-PHYRE schoenen geïntroduceerd. De sokken zijn een uitbreiding van de voet de enkel en het onderbeen. Het geeft een goede demping in de drukgebieden, meer ventilatie en slip weerstand op de zool en hak. De weefsels van het enkeldeel zorgen voor trapefficiëntie.

World Tour LottoNL Jumbo team zal vanaf 2017 in S-PHYRE kleding en schoenen rijden en zal samen met Shimano werken aan verdere productontwikkelingen.

Shimano S-PHYRE skin suits, fietsshirts, fietsbroeken met bretels, handschoenen en sokken zijn vanaf half februari verkrijgbaar bij geselecteerde premium S-PHYRE winkels. Shimano S-PHYRE schoenen zijn al verkrijgbaar in de winkels. Kijk op Bikegear.cc voor alle verkoopadressen in de Benelux. De Shimano-kit van Team LottoNL-Jumbo is te verkrijgen in de Bikegear webshop, waardoor iedereen er hetzelfde bij kan rijden als Steven Kruijswijk en Robert Gesink.