Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe high-end trainer van Elite heet Direto

Het is niet echt het seizoen van de indoortrainers, met 30 graden op je dak, maar Eurobike zit er aan te komen, dus de nieuwe producten vliegen om je oren. De Direto heeft wel wat features die de moeite waard zijn.

Praktisch en efficiënt noemt Elite zijn nieuweling zelf. Enkel voor hen die het beste willen. Dat laatste horen we bepaald niet voor het eerst, maar toegegeven, een Optical Torque Sensor (OTS), die kan tellen wat betreft innovatie. De sensor meet met een nauwkeurigheid van +/- 2,5% het vermogen dat je levert, een trainingsgegeven dat eigenlijk niet meer weg te denken valt voor eenieder die zijn lijf optimaal wil trainen om er zo hard mogelijk mee op pedalen te kunnen duwen.

De Direto is een smart trainer die onder andere werkt met My E-Training software en met een app, die (als betalende optie) ook een pedaalanalyse geeft, zodat je je tred kunt optimaliseren.

Elite dacht echter verder dan alleen aan zijn eigen software en daarom werkt de Direto ook met veelgebruikte pakketten als Zwift, TrainerRoad, The Sufferfest, Bikevo en Kinomap. Op alle platformen: Windows, OSX, iOS en Android.

De trainer is ANT+ FE-C en Bluetooth compatibel en heeft volgens Elite een intuïtieve set-up, zodat je onmiddellijk aan het fietsen bent. Het is een trainer waar je een cassette op monteert en vervolgens je fiets op bevestigt. Geen aanlopende achterband dus tegen een katrol.

De Direto kan hellingen tot 14% simuleren en levert hij tot 1400 Watt bij 40 km/u. Het apparaat weegt 15 kg en meet in opgevouwen toestand 300x550x650 mm. Lekker compact dus.